Zorg en Welzijn


LESSENTABEL

Het aantal lestijden kan wijzigen afhankelijk van de situatie

Zorg en welzijn

Ben jij iemand die graag voor anderen zorgt of zorg wil bieden of graag met mensen en kinderen wil omgaan? Dan is deze opleiding met arbeidsfinaliteit iets voor jou.

In zorg en welzijn tweede graad leer je zorg dragen voor de gezonde mens in diverse samenlevingen. Hoe men zorg draagt voor zichzelf en voor anderen uit verschillende doelgroepen. Het slaap- en rustpatroon, alle stelsels en gezondheidspatroon van Gordon komen aan bod in verzorging.

In deze opleiding leer je jezelf, kinderen, volwassenen en ouderen helpen (kennen) in hun dagdagelijks leven. In huishoudkunde ga je gezonde maaltijden leren maken en serveren, zorg dragen voor hun wasgoed, begeleiden en ondersteunen in allerlei activiteiten,...


Ook directe hulp aanbieden in hun thuiscontext zoals koken, de vaat doen, wassen, strijken, naaien, schoonmaken,... Het is meer dan alleen huishoudelijke taken doen of bieden. Je leert hoe je een aangename leefomgeving en/of sfeer kan creëren.

Je werkt aan sociale en communicatieve vaardigheden, omgaan met zorgvragers van verschillende leeftijden en hun ontwikkeling in opvoedkunde. Door over verschillende doelgroepen te leren, ga je deze leren verzorgen, begeleiden en ondersteunen.