Technologische wetenschappen

Lessentabel

Het aantal lestijden kan wijzigen afhankelijk van de situatie.

BESCHRIJVING
Technologische Wetenschappen is een echte STEM-richting met een constante zoektocht naar de interacties tussen wetenschappen, techniek, engineering en wiskunde. Daarnaast komen ook talen en algemene vorming ruim aan bod.

WAT LEER JE?
Je leert complexe problemen te analyseren en op te lossen via technologische processen en wetenschappelijke methoden.
Je zal via diverse projecten aan de slag gaan met de opgedane kennis. Je leert prototypes ontwerpen en bouwen met behulp van de nieuwste digitale technieken (3D-printing, mobiele apps, microcontrollers, ...). Je aanleg voor logisch en algoritmisch denken wordt aangescherpt zodat je vaardigheden ontwikkelt om met behulp van ICT-middelen nieuwe dingen te creëren. Stap voor stap leer je om creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken die de samenleving vooruithelpen.


PROFIEL

Ben je geïnteresseerd in wiskunde, wetenschappen en technologie (STEM) en heb je hier een sterke aanleg voor? Ben je bereid om te werken en te studeren? Dan is deze richting uitermate geschikt voor jou.

De logische vooropleiding is de basisoptie STEM-wetenschappen. Instromen vanuit een andere basisoptie is mogelijk mits je over voldoende aanleg en door-zettingsvermogen beschikt

Wat na de tweede graad ?

Technologische wetenschappen is een sterk theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Dit betekent dat deze opleiding tot doel heeft om je een zo breed mogelijke basiskennis te geven om later met succes universitaire of andere hogere studies te kunnen volgen.
Je wordt in de eerste plaats voorbereid op deze studierichtingen van de 3e graad:
▪ Technologische wetenschappen en engineering
▪ Informatie- en communicatiewetenschappen
▪ Mechatronica