Mechanica

LESSENTABEL

Het aantal lestijden kan wijzigen afhankelijk van de situatie.


Mechanica

De richting Basismechanica heeft alleszins niet de bedoeling om van de mechanica leerlingen professionals te maken op die 2 jaar/2°graad. De leerkrachten willen jullie leren, je te behelpen met metaal, het bewerken en je de algemene basis van Mechanica/metaal te geven. Later kun je je nog altijd specialiseren in het ding dat jou goed ligt.

Kritisch/logisch denken en een eigen mening vormen is belangrijk.

Ook respect voor anderen. Wat bedoelen wij met anderen? Anderen zijn zowel andersdenkenden, andere nationaliteit en kleur, geaardheid, geslacht m/v , …. en wat wij van elkaar kunnen leren.

MECHANICA! Wil je materialen leren bewerken? Wil je bijvoorbeeld leren lassen, draaien en frezen? Werken met 3D printer en lasersnijden in alle soorten materiaal…. Volg dan de richting Mechanica. Al doende leer je alle stappen die een vakman moet zetten. Je leert tekeningen lezen, professioneel computertekenen 3D (solid works), werkstukken maken en controleren. Na de tweede graad kan je je verder specialiseren. Op Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe T.I. kan je kiezen daarna voor Lassen/Constructie. Na het zesde jaar ben je klaar voor de arbeidsmarkt of voor een graduaatsopleiding.