Maatschappij en welzijnswetenschappen

Lessentabel

Het aantal lestijden kan wijzigen afhankelijk van de situatie

Maatschappij en welzijswetenschappen

Hoe je het ook draait of keert, onze samenleving staat nooit stil en verandert voortdurend. Thema's zoals diversiteit, psychologisch welzijn, communicatie, discriminatie, sociale ongelijkheid, welvaart, criminaliteit, ...komen elke dag in de actualiteit. Ze vormen de basis voor uitdagingen waar we elke dag passende antwoorden op trachten te vinden. Binnen de richting Maatschappij en Welzijnswetenschappen bestuderen we nauwgezet deze thema's op een dynamische en wetenschappelijke manier met veel aandacht voor praktijkgerichte kennis. Ben je leergierig en wil je meer weten over de psychologie van een individu en de sociologische werking van grote groepen mensen? Deze studierichting is dan de ideale richting voor jou!

Binnen Maatschappij en Welzijnswetenschappen ligt de nadruk op wetenschap op mensenmaat: je maakt kennis met psychologie, sociologie en filosofie in combinatie met een brede vorming op het vlak van wiskunde en natuurwetenschappen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je klaar zal zijn om hogere studies aan te vatten. Criminologie, psychologie, politieke wetenschappen, ... zijn slechts enkele voorbeelden uit een brede waaier van mogelijkheden.


Wat na de tweede graad?

De richting Maatschappij en welzijnswetenschappen is een voorbereiding op de richting Welzijnswetenschappen in de derde graad.

Je kan ook kiezen voor richtingen uit de dubbele finaliteit zoals:

  • gezondheidszorg
  • opvoeding en begeleiding