Studenten Formula Elektrik Belgium te gast op onze school.

16-03-2023

Op 16 maart waren er 2 gemotiveerde studenten van Formula Elektrik Belgium te gast op onze school. Elk jaar gaan ze de uitdaging aan een elektrische formula-style race wagen te ontwerpen, ontwikkelen en bouwen in slechts negen maanden, Gedurende dit proces gebruiken ze al hun kennis die ze hebben opgedaan tijdens hun studiecarrière. Deze kennis en ervaring delen ze graag met de jongere generaties om zo interesse te wekken en hun warm te maken voor een boeiende ingenieurscarrière! Dit doen ze in de vorm van STEM-lessen, wat inhoudt dat ze met één van hun wagens langskomen. Hier vertellen ze hoe hun team in elkaar zit, hoe een jaar er voor hen uit ziet: conceptfase, designfase, ontwerpfase… en geven ze een theoretische uitleg met een praktische toepassing zoals bijvoorbeeld de werking van een homopolaire motor en de werking van een Aero-pakket.

Leerlingen verkenden via proefjes en experimenten een zestal aspecten van de elektrische racewagen.

Aerodynamics: Ontdek de invloed van een vleugel op de elektrische racewagen door deze te bekijken in een mini-windtunnel.

Vehicle Dynamics: De invloed van het zwaartepunt op het rijgedrag van een elektrische racewagen ondervinden door gewichten te plaatsen op verschillende plaatsen op de wagen.

Electronics: Het hele elektronische circuit ontdekken door zelf de juiste connecties te maken tussen alle verschillende onderdelen.

Driverless: Wie kan er het snelst een doolhof oplossen, jij of de computer?

Powertrain: Welke invloed heeft de grootte van de tandwielen op het rijgedrag van de elektrische racewagen?

Composites: Enorm sterk, maar toch zo licht mogelijk, ontdek hoe je de ideale materialen samenstelt door zelf de verschillende combinaties te testen!

Fotogalerij