Hout

LESSENTABEL

Het aantal lestijden kan wijzigen afhankelijk van de situatie

Hout

Houd jij van hout?

Dan is de studierichting houtbewerking echt iets voor jou!

Deze richting is vooral praktijkgericht en heeft weinig algemene vakken op het programma. Je wordt specifiek opgeleid en bestudeert verschillende houtconstructies en - sculpturen. Zowel op vlak van de meubelmakerij, de binnen- en buitenschrijnwerkerij verwerf je kennis en praktijkervaring. In deze richting word je voorbereid op een beroep als schrijnwerker, timmerman, meubelmaker of trappenmaker.

Je bestudeert en leert verschillende houtconstructies maken en al doende de mogelijkheden van verschillende materialen kennen. Je krijgt training in het instellen en bedienen van houtbewerkingsmachines. Met elektriciteit en mechanica maak je kennis voor zover je dit nodig hebt voor je latere job.

In het atelier en via de stage leer je alle fasen van 'opdracht tot realisatie' uitvoeren: van planning, schetsen, over prijsberekening tot opmeten, maken en afwerken van het product.

Wat na de 2de graad hout?

Logische vervolgopleidingen zijn:

  • Binnen- en buitenschrijnwerk
  • Binnenschrijnwerk en interieur

Als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden kan je na het 4e jaar ook overstappen naar een studierichting van een ander studiedomein